Zdraví přímo ze zelených hájů, přesně to servíruje na stůl Sandi Chiavalon, pěstitel olivovníků a výrobce olivového oleje z chorvatské Istrie. Dáte si také? Byla by škoda odmítnout, protože olivový olej je z hlediska přínosu pro naše tělo jasná jednička a ve středomořských oblastech podobnou věc už tuší celá tisíciletí. Vždyť olivy se využívaly i při různých náboženských obřadech. Dnes víme, že olivový olej podporuje zažívání, působí jako prevence srdečních chorob a napomáhá i hubnutí. O motivaci je tedy postaráno, změníte také svůj dosavadní jídelníček a dáte šanci zelenkavé olivě?
Olivový olej Chiavalon je skvělá volba
Světoví gurmáni už olivový olej této značky dobře znají. Čeští milovníci dobrého jídla mají právě teď příležitost se s ním prvně setkat. Produkty, které se vyrábí v nevelkém městečku Vodnjan, putují do celého světa a sbírají řadu ocenění. Patří do kategorie extra panenských olejů, jež neprocházejí žádnou rafinací a složitými chemickými procesy, které ničí podstatné množství užitečných látek. Antioxidanty právě z olivových olejů patří k tomu nejlepšímu, co můžete svému tělu předat v běžném jídelníčku. Najděte proto inspiraci ve středomořské stravě a zkuste třeba Chiavalon Organic! Grilovaný tuňák, houbová polévka, dobrota z luštěnin nebo rovnou čokoládový dort. Račte si vybrat, se vším totiž bude vynikající. Stoprocentně BIO a stoprocentně připravený s láskou…
Druhou z možností, kterou si pro vás majitel řady velkých olivových hájů na Istrii připravil, nese jméno Chiavalon Ex Albis. S čím vším si bude rozumět? Na talíři vynikne s tuňákem, těstovinami nebo rizoty. A jako by toho nebylo málo, zkuste zakápnout domácí vanilkovou zmrzlinu a uvidíte ten jedinečný efekt! Hosté na narozeninové oslavě se budou sami ptát, kde se ta skvělá chuť bere. Vůně zeleného jablka a čerstvě posekané trávy je pak jen pomyslnou třešničkou na dortu, který byste si neměli nechat ujít!
1 komentář
Dobrý den. Náhodně jsem přišla na Vaše stránky. hledám,kde nebo jak koupit olivový chorvatský olej!
Jsem nemocná Povirovým únavovým syndromem, mám na lačno doporučeno lžíci olivového oleje,
ale vyzkoušela jsem jich hodně , ale nechutná mi žádný, vzpomínám,ještě za totality,kdy jsem byla
na ostrově Hvaru, tak to byl olivový olej úplně jiné chuti-jemný,lahodný,voňavý – od té doby marně hledám.Ostatní olivové oleje-řecko, itálie -mne doslova štípou v krku, o chuti ani nemluvím.Že by se změnil způsob pěstování nebo lisování – nebo je jiné složení půdy? Prostě vzpomínám na lahodný z Vaší krásné země,do které jsem se zamilovala, Na Istrii jsem byla v Rovinji – kouzelné městečno…..Dnes se divím,že jsem tam nezůstala !!! To jsem nevěděla ani,že s tou mojí diagn. se doporučuje odstěhovat k moři!!! – Nechala jsem se unést vzpomínkami….. S pozdravy Daniela