Domů Ostatní Granitové dřezy Blanco, ze kterých se posadíte na židli

Granitové dřezy Blanco, ze kterých se posadíte na židli

od admin

Hledáte atraktivní materiál a kvalitní provedení? Granitové dřezy Blanco nabízí obojí. Firma Blanco vyrábí granitové dřezy sloučením křemičitých písků s pojivem a barvivy. Běžně se používá 80 % kameniva, 15 % pojiva a 5 % barviv.

Právě díky vysokému procentu barviv dochází k probarvení dřezů v celé jejich tloušťce, a tak nejsou běžné škrábance patrné a dřez používáním neztrácí ani svou barvu.

Granitové dřezy váží mezi 13 a 16 kily, což přispívá k tomu, že je jejich používání velmi tiché – neodrážejí zvuky tak snadno jako například tenké nerezové dřezy.

Krájení v kuchyni

Co je výhodou granitových dřezů Blanco?

Je pro ně charakteristická jejich dlouhá životnost. Jsou odolné vůči běžnému mechanickému poškrábání i usazování vodního kamene, bývají tedy nenáročné na údržbu. Stačí je dvakrát týdně omýt měkkou houbičkou se saponátem, opláchnout teplou vodou a následně důkladně vytřít jemným hadříkem do sucha.

Touto minimální péčí je možné předejít usazování vodního kamene a bakterií. Pokud se ale na dřezu začnou tvořit skvrny a usazovat nečistoty, může to být způsobeno zejména v oblastech s tvrdou vodou právě vodním kamenem. V tom případě je nejlepší vyčistit je do sucha po každém jeho použití.

Čím můžete granitové dřezy vyčistit?

K odstranění vodního kamene můžete použít přírodní roztok z octa a vody v poměru 1:5. Roztokem naplňte dřez, nechte několik hodin působit a poté dřez důkladně opláchněte a vysušte. Můžete ale používat také speciální lešticí pasty přímo od výrobců granitových dřezů, které povrch nejen čistí, ale i vyleští.

Rozleštíte s jejich pomocí například drobné škrábance a navrátíte vašemu dřezu původní lesk.

Můžete na ně také použít jemné a neobrušující tekuté čisticí prostředky pro domácnost nebo čistidla na bázi čpavku. Trvanlivější skvrny je možno odstraňovat bělícími prostředky (zředěnými na 50 % vodou) nebo jemným leštidlem. Nepoužívejte ale čisticí prostředky obsahující chlór (chlornan sodný) nebo kyselinu solnou.

Nikdy je nevystavujte působení agresivních chemikálií, jako jsou odstraňovače laků, čističe na pečicí trouby, koncentrované kyseliny, louhy atd. Pokud se tyto látky náhodou dostanou do styku s povrchem dřezu, rychle je spláchněte vodou.

I když jsou silně odolné vůči mechanickému poškození, není vhodné na jejich povrchu cokoli řezat nožem. K tomu účelu raději používejte výhradně prkénko.

Související

Váš názor