Domů Recepty Tvarohové řezy: Nejlepší recepty

Tvarohové řezy: Nejlepší recepty

od jezzina

Tvarohové řezy jsou velmi oblíbený a vděčný moučník. Kromě toho, že vanilkou ochucený tvaroh chutná skoro všem dospělým i dětem, mají tvarohové řezy i tu výhodu, že díky tvarohu zůstanou poměrně dlouho vláčné. Tvarohové řezy obstojí i před výživovými specialisty – obsahují hojně bílkovin. V sezoně lze tvaroh doplnit ovocem. Přinášíme recepty na tvarohové řezy, které se řadí do kategorie „jen ty nejlepší“.

Tvarohové řezy: Nejlepší recepty

Tvarohové sváteční řezy

Těsto: 400 g polohrubé mouky, 200 g másla, 1 lžíce cukru, 4 lžíce mléka, prášek do pečiva, 3 lžíce kakaa
Náplň: 3 balíčky měkkého tvarohu, 1 lžíce solamylu nebo vanilkového pudinkového prášku, 3 lžíce rozehřátého másla, 4 žloutky, 300 g práškového cukru, trocha mléka, sníh ze 4 bílků
Postup: Vypracujeme těsto a dáme do lednice ztuhnout. Na vymaštěný a moukou vysypaný plech nastrouháme na hrubším struhadle polovinu těsta. Náplň umícháme z uvedených surovin, sníh zlehka přimícháme nakonec. Tvarohovou náplň navršíme a zarovnáme na kakaové těsto a navrch nastrouháme jeho druhou polovinu. Upečeme ve středně vyhřáté troubě a krájíme na řezy.

Ruské tvarohové řezy

Suroviny: 1 balíček měkkého tvarohu, 100 g rostlinného másla, 250 g polohrubé mouky, 1/2 prášku do pečiva, špetka soli, 1/2 kg strouhaných jablek, skořicový cukr, rozinky, vejce na potření.
Postup: Tvaroh rozetřeme se změklým máslem, pak přidáme mouku, špetku soli, prášek do pečiva a zaděláme těsto. Rozdělíme ho na dva díly, ze kterých vyválíme stejné placky. Jednu přeneseme na vymazaný plech, poklademe strouhanými jablky ochucenými skořicovým cukrem a rozinkami a překryjeme druhou plackou, kterou povrch potřeme rozšlehaným vejcem.
Pečeme dozlatova.

Tvarohové „nanukové“ řezy

Těsto: 80 g másla nebo rostlinného tuku, 80 g moučkového cukru, 2 vejce, 1 lžíce rumu, 80 g polohrubé mouky, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání formy
Krém: 100 g másla nebo rostlinného tuku, 100 g moučkového cukru, 1 balíček vanilinového cukru, 250 g měkkého tvarohu
Poleva: 1 malá čokoláda (ledové kaštany), 1 lžíce másla nebo ztuženého tuku
Postup: Změklý tuk utřeme s cukrem do pěny, přidáme žloutky, rum a nakonec spolu s moukou vmícháme pevně ušlehaný sníh. Směs rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, zakryjeme a vložíme do předem vyhřáté horkovzdušné trouby. Pečeme při teplotě 150°C asi 30 minut. Jakmile těsto ztuhne, to je v polovině doby pečení, dopečeme odkryté.
Vychladlý moučník potřeme tvarohovým krémem a přelijeme čokoládovou polevou. Necháme v chladnu ztuhnout a pokrájíme na řezy.
Příprava krému: změklé máslo smícháme s moučkovým a vanilinovým cukrem a nakonec přidáme měkký tvaroh.
Příprava polevy: na mírném ohni, nejlépe ve vodní lázni, rozehřejeme čokoládu s tukem.

Bramborové řezy s tvarohem

Suroviny: 150 gramů tuku nebo másla 200 gramů práškového cukru 2 vejce 300 gramů vařených brambor 450 gramů hladké mouky 1 prášek do pečiva mléko na potření, tvarohová nádivka
Postup: Tuk utřeme s cukrem a vejcem, pak přidáme prolisované brambory, rozmícháme a nakonec přidáme mouku s práškem do pečiva. vypracujeme těsto a necháme je chvilku odpočinout. Pak těsto rozdělíme na dvě poloviny a z každé poloviny vyválíme placku na velikost plechu. První placku přeneseme na plech, rozprostřeme na ni tvarohovou nádivku, nádivku přikryjeme druhou plackou, pěkně přitiskneme, povrch trochu propícháme vidličkou a potřeme mlékem.
V předehřáté troubě upečeme.

Související

Váš názor