Větrníky jsou jemné cukrářské výrobky zhotovené z odpalovaného těsta, rozkrojené a naplněné krémem. Povrch větrníků…
Moučníky a dezerty
-
-
Historie krémů, do nichž se používá svařené slazené kondenzované mléko, není příliš stará. Tato…
-
I když tak zvaná olejová bábovka není na českých stolech žádnou novinkou, dalo by…
-
Tvarožník můžeme najít v Krkonoších. Je tak nazváno atraktivní kamenné seskupení na Cestě česko-polského přátelství.…
-
Moučníky s ořechy nebo oříšky jsou oblíbené právě pro typickou chuť, která jim ořechová jádra…
-
Odměřování surovin místo vážení je sice ve světě –hlavně v zámoří – naprosto běžné, u…
-
Tvarohová bábovka je velmi oblíbená z několika důvodů: má výtečnou chuť, její příprava je snadná,…
-
Tak zvané buchty na plech jsou oblíbené pro svou rychlou přípravu. Výroba buchty na…
-
Jablkový koláč patří ke stálicím mezi domácími moučníky. Připravujeme jej zejména na podzim, když…
-
Celoročně dostupné a cenově přijatelné (někdy i velmi levné) banány svádějí hospodyňky k využití banánů…